• Kundservice
 • Allmänna villkor

  BESTÄLLNING

  Allmänt

  Det krävs inget medlemskap eller lösenord för att handla hos oss men du måste ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande. Priserna är angivna i svenska kronor inklusive 25% moms.

  Du handlar enkelt och bekvämt direkt i vår webbshop och får alltid varorna levererade till ditt lokala paketombud eller direkt hem till dig om du valt expressleverans.

  Vid leverans till Norge, Åland och övriga icke EU-länder debiteras inte Svensk moms men du som kund står för eventuell inhemsk skatt, moms och införtullningsavgifter. Kontrollera med din lokala post- eller tullmyndighet vad som gäller.

   

  LEVERANSTID & FRAKT

  Sverige

  Fri frakt erbjuds vid orders över 695 SEK annars 79 SEK ink moms (Gäller ej frakt med pall). Våra fototapeter levereras inom 3-4 arbetsdagar. Leverans sker till ditt närmaste utlämningsställe för paket (ombud). För fototapeter (ej med fasta mått). Företagsbeställningar körs ut till leveransadressen som angavs vid beställningstillfället.

   

  Leveranstid & fraktavgifter övriga länder

  Fri frakt erbjuds över 1199 SEK. Annars gäller nedanstående fraktavgifter.

  Danmark: 190 DKK ink moms.
  Norge: 190 NOK ink moms.
  Finland och övriga EU: € 19 ink moms.
  Storbritannien: GBP 17 ink moms.

  Våra fototapeter levereras normalt inom 4-5 arbetsdagar. Leverans sker till ditt närmaste utlämningsställe för paket. Företagsbeställningar körs ut till leveransadressen som anges vid vid beställningen. För fototapet (ej med fasta mått).

  OBS! Vid leverans till Norge, Åland och övriga icke EU-länder debiteras inte svensk moms men du som kund står för eventuell inhemsk skatt, moms och införtullningsavgifter. Kontrollera med din lokala post- eller tullmyndighet vad som gäller.

  Utanför EU, Norge & Åland

  Vi tillämpar en enhetsfrakt (106,69 USD ex moms) utanför EU, Norge och Åland oavsett storlek och antal. (Gäller ej frakt med pall).

  Avlägsna orter

  Vi reserverar oss för att leveranser till avlägsna orter kan ta någon / några dagar extra utöver den information vi ger som exempel här.

  Leveranstid standardtapeter

  Vi säljer tapeter både från Svenska och internationella tapettillverkare. Därför skiljer sig leveranstiderna åt. Nedan ser du ungefärliga leveranstider.

  Leveranstid inhemska (Svenska) tillverkare: ca 4-7 arbetsdagar (om inget annat anges). Leveranstid utländska tillverkare: ca 2 veckor (om inget annat anges).

  Vi reserverar oss från eventuella slutförsäljningar hos leverantör eller försvårande omständigheter utom vår kontroll som gör att leveranstiderna ibland kan vara längre än vi angett. Vi försöker då att kontakta dig så fort som möjligt för att informera om rådande förutsättningar. Ibland kan varor som vi visar upp i webbutiken hastigt tas ur sortiment av våra leverantörer. Vi meddelar dig om så är fallet med just din beställning.

  Om du känner dig osäker, vänligen kontakta oss.

   

  Outlöst försändelse

  Familjetapeter debiterar hela ordervärdet inklusive övriga kostnader, såsom frakt och eventuella fakturaavgifter för outlöst försändelse för att täcka Familjetapeters material, arbets, transport- och administrationskostnader.

   

  BETALSÄTT

  Korbetalning med VISA, MasterCard / Eurocard

  Vi samarbetar med DIBS som är en ledande leverantör av betaltjänster via internet och mobila lösningar. Betallösningen uppfyller alla internationella säkerhetskrav och DIBS är PCI certifierade(Payment Card Industry) vilket gör att betaltjänsten uppfyller alla internationellt uppsatta standarder för korttransaktioner på nätet.

  Vi lagrar inga kortuppgifter och alla transaktioner sker genom krypterad överföring (SSL) som gör att dina uppgifter hanteras på säkrast möjliga vis.

   

  Faktura via Klarna med 14 dagars betalningsvilkor

  Vi samarbetar med Klarna och du betalar då tryggt och smidigt. Fakturan skall betalas inom 14 dagar från beställningsdatum. Fakturan skickas med post och betalas via post- eller bankgiro.

   

  Delbetalning via Klarna konto

  Delbetalning med Klarna Konto Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet. Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång. En aviavgift utgår med 29 kr inklusive moms.

   

   

  ÅNGERRÄTT OCH VARUFEL

  Ångerrätt tapetrullar

  Varje tapetrulle som tillverkas tillhör en unik batch (serie) av tapeter som färgats i ett gemensamt färgbad. Det innebär rent konkret att grader av färgskillnader mellan batcher uppstår på grund av den unika färgsammansättningen i färgbadet. Därför önskar vi att du som kund meddelar och skickar eventuella returer inom 1 vecka från att tapetrullarna mottagits, så att vi kan säkerställa att de sedan kan säljas vidare tillsammans med rullar från samma batch. 

  Innan beställning kan det även vara bra att ha i åtanke; beställ gärna lite i överkant för att vara säker att du slipper kompletteringsbeställa fler rullar. Det kan hända att du då får rullar från olika batcher med färgskillnader som följd. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice för eventuella varuprover innan ditt köp och självklart välkommen till vår fysiska butik.

  Önskar du nyttja ångerrätten, kontakta oss snarast möjligt via e-post eller telefon så att vi kan bekräfta din retur. Returnera inga produkter till Familjetapeter utan att först ha kontaktat service.

  Vi tar endast emot hela och oöppnade tapetrullar i retur.

  Vid nyttjande av ångerrätten står du som kund själv för returfrakten. Om du returnerar från ett land utanför EU, var noga med att notera på tulldokumenten att det rör sig om en retur/hävt köp.

   

  Ångerrätt fototapet, canvas, affisch, fotokonst samt egna bilder 

  Då våra skräddarsydda produkter (fototapeter, canvastavlor, affischer och fotokonst samt beställningar med egen bild) är måttbeställda och produceras mot order vill vi göra dig uppmärksam på att ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagens 5 § samt enligt våra köpvillkor då upphör att gälla. Detta eftersom att produkten anses vara en specialtillverkad produkt med en tydlig personlig prägel.

   

  Garanti & varufel

  Vi hoppas att du skall vara helt nöjd med vår produkt men skulle det oväntade uppstå gäller följande: Familjetapeter lämnar ett års garanti på samtliga produkter mot ursprungliga fel. Ej fel som orsakats av slitage, felaktig montering eller oaktsamhet.

  Våra bildmotiv är kvalitetssäkrade och produkterna tillverkas i material av hög kvalitet och i moderna och ändamålsenliga produktionsanläggningar. I hela tillverkningsprocessen finns inbyggda kontrollsteg för att säkerställa en felfri produkt.

  Trots detta rekommenderar vi dig att alltid innan montering kontrollera produkten så att inga fabrikationsfel eller transportskador uppstått samt att du fått rätt produkt. Detta är extra viktigt för våra tapeter då vi inte ersätter kringkostnader som uppstår för omtapetsering eller vid felaktig uppsättning.

  Till våra skräddarsydda fototapeter rekommenderar vi ett lim som är av non-wovenkvalite. Fråga din lokala fackhandlare om du är osäker. Har ett annat lim använts kan vi inte garantera ett fullgott slutresultat.

  Vi vill även informera om att bilder och foton kan återges olika avseende ton, färgnyans och upplösning beroende på skilda bildskärmars prestanda och ljusförhållanden. Vi kan tyvärr inte ansvara för, eller hållas till svars för, olikheter mellan bildskärm och levererad produkt.

   

  Reklamation & retur

  Skulle fel upptäckas ber vi dig snarast skicka dokumentation med foto och en kort beskrivning till kundservice@Familywalls.se så återkopplar vi normalt inom en arbetsdag med en åtgärdsplan.

  Returnera inga produkter till Familjetapeter utan att först ha kontaktat kundtjänst. Är orsaken ett fabrikationsfel eller transportskada så ersätter vi givetvis varan kostnadsfritt med en ny.

  Enligt konsumentköplagen har du som privatperson tre år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation, efter garantitidens utgång, dock köparen som skall påvisa att felet man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället.

   

  Övrig information

  För att garantera ett bra slutresultat är det viktigt att de medföljande uppsättningsanvisningarna följs. Trots att våra tapettyper anses som enkla att sätta upp rekommenderar vi dig som eventuellt är osäker att ta hjälp av en yrkesman.

  Vi reserverar oss för ev. tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan inte heller garantera att bilden återger varans exakta utseende och beskaffenhet.

   

  ÖVRIGA VILLKOR

  Vid egen bild är kunden ansvarig vad det gäller bildrättigheter för de bilder som skickas in. Vi förbehåller oss rätten att neka produktion av bilder som av oss anses vara omoraliska. Vidare är kunden medveten om att samtliga bilder i Familjetapeter sortiment aldrig får reproduceras eller på annat sätt användas i kommersiella sammanhang utan Familjetapeter skriftliga medgivande.